یک پردیس

چای هیچگاه مقدمه لازم ندارد و در همه‌ی اوقات دلچسب است. تنها نکته‌ای که باید متذکر شوم، این است که به عنوان یک منبع تاریخی به این راهنما نگاه نکنید. من سعی کرده‌ام دستورهای تهیه چای را به نحوی که در ایران به راحتی قابل درست کردن باشد در اینجا بیاورم و در عین حال، تا حد امکان، اصالت چای‌ها حفظ گردد. امیدوارم لذت ببرید.

۱. چای هند

۴ میخک، ۲ هل سبز و یک تکه چوب دارچین را خوب بکوبید. درون قابلمه ۳ فنجان آب را به همراه ترکیبی که پیش‌تر ذکر شد، اندکی فلفل سیاه و زنجبیل بریزید. اگر فلفل سیاه و زنجبیل تازه باشند خیلی بهتر است. محلول را بجوشانید. شعله خاموش کنید، درب ظرف را بگذارید و ۵ دقیقه مهلت دهید. نصف فنجان شیر و مقداری شکر به محلول اضافه کنید و آن را به جوش بیاورید. شعله را دوباره خاموش کنید. ۲ قاشق غذاخوری چای سیاه اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و ۳ دقیقه مهلت دهید تا دم بکشد. چای را هم بزنید و آن را درون فنجان سرو کنید.

 

۲. چای کشمیری

در قوری ۲ فنجان آب بریزید. ۴ هل سبز را بشکنید تا دانه‌های آن‌ها بیرون بیاید. دانه‌ها را به همراه پوسته‌ی هل درون قوری بریزید. ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری چای سبز اضافه کنید. به میزان بسیار کم زعفران اضافه کنید. بگذارید این ترکیب حدود ۲۰ دقیقه بجوشد. حال ۲ فنجان دیگر آب سرد اضافه کنید و چای را هم بزنید. حال اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشد. در ظرف دیگری ۲ فنجان شیر را بجوشانید. حال ترکیب چای را به شیر اضافه کنید. مقداری شکر اضافه کنید. چای هر چقدر بیشتر بجوشد، غلیظ‌تر خواهد شد. در پایان، چای را در فنجان بریزید و روی هر کدام بادام و پسته‌ی خرد شده بریزید و سرو کنید.

۳. چای مراکشی

۲ فنجان آب را به جوش آورید و مقدار اندکی از آن را در قوری بریزید و آن را تکان دهید تا قوری گرم شود. ۳ ساقه نعنا و ۱ قاشق چای‌خوری چای سبز را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر درون قوری بریزید. بقیه آب جوشیده را درون قوری بریزید. ۳ دقیقه به ترکیب فرصت دهید تا دم بکشد. درون هر فنجان یک ساقه کوچک نعنا قرار دهید و سرو کنید.

۴. چای انگلیسی

ابتدا مقداری آب را به جوش آورید. سپس آب در حال جوش را به چای کیسه‌ای نوع صبحانه انگلیسی اضافه کنید. توجه کنید که آب هنگام تماس با چای باید در نقطه‌ی جوش باشد تا به درستی دم بکشد. در فنجان آب جوش بگردانید تا گرم شود. چای کیسه‌ای را حداقل ۲ دقیقه در آب نگه دارید. اگر چای غلیط دوست دارید، بیشتر بگذارید بماند. بعد از در آوردن چای کیسه‌ای، ۱ قاشق چای‌خوری شیم کم‌چرب و ۱ قاشق چای‌خوری شکر به آن اضافه کنید. چای انگلیسی معمولا با شیرینی‌ها و میان‌وعده‌های کوچک سرو می‌شود.

۵. چای ژاپنی ماتشا

ابتدا چای را در کتری جوش بیاورید. سپس ۱ یا ۲ دقیقه صبر کنید تا دمای آب به حدود ۸۰ درجه سانتی‌گراد برسد. اگر آب خیلی داغ باشد، چای خیلی تلخ خواهد شد. یک قاشق چای‌خوری پودر Matcha (نوعی چای سبز که من در ایران هنوز نیافته‌ام و در نتیجه این چای را امتحان نکرده‌ام) را در ۶۰ میلی‌لیتر آب داغ بریزید. آن‌قدر ترکیب را هم بزنید تا یکدست شود. حدود ۱ دقیقه با همزن هم بزنید که در سطح چای را حباب‌های ریز زیادی پر کنند. چای را با یک خوراکی شیرین سرو کنید.

۶. چای سرد شیرین کارولینای جنوبی

۱/۵ فنجان آب را در یک قابلمه به جوش آورید و ۱ چای سیاه کیسه‌ای درون آن بگذارید. بگذارید ۱ دقیقه بجوشد. سپس شعله را خاموش کنید. درب ظرف را بپوشانید و ۱۰ دقیقه بگذارید دم بکشد. کیسه چای را خارج کنید. حداکثر ربع فنجان شکر به چای اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا حل شود. آن را به ظرف بزرگتری منتقل کنید و ۳/۵ فنجان آب سرد اضافه کنید. همراه با یخ سرو کنید.

۷. چای سرد هلو

به مقدار ۳ فنجان چای سرد کارولینای جنوبی را که با ربع فنجان شکر تهیه شده باشد همراه نصف فنجان نکتار هلو و ربع فنجان آب لیمو ترکیب کنید و خوب هم بزنید. همراه با یخ سرو کنید. می‌توانید با برش لیمو یا برگ‌های نعنا تزیین کنید.

۸. چای لیمویی

به مقدار۵ فنجان چای سرد کارولینای جنوبی را که با ربع فنجان شکر تهیه شده باشد همراه نصف فنجان کنستانتره‌ی لیمو مخلوط کنید و خوب هم بزنید. همراه یخ سرو کنید.

۹. چای روسی چاشنی‌دار

(اصل این نوشیدنی با نوع خاصی مشروب تهیه می‌شود که من به علت در دسترسم نبودن، آن را حذف کردم.)

به مقدار ۶ فنجان آب را به جوش آورید سپس شعله را خاموش کنید. ۲ چای سیاه کیسه‌ای به آب اضافه کنید. روی ظرف را بپوشانید و بگذارید ۵ دقیقه در این حالت بماند. چای کیسه‌ای را خارج کنید. ۲ فنجان آب پرتقال، ۶ قاشق غذاخوری عسل، ۴ دانه میخک، ۲ تکه (حدود ۷ سانتی‌متر) چوب دارچین و ۲ تکه (حدود ۵ سانتی‌متر) برگ لیمو به آن اضافه کنید. دوباره آن را به جوش آورید و ۱۰ دقیقه بگذارید تا در حالت جوشیدن باشد؛ هر از گاهی هم بزنید. آن را از صافی بگذرانید و سرو کنید.

۱۰. چای نارنگی

سه‌چهارم فنجان آب را همراه ۲ قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید. آن را به جوش آورید. سپس شعله را خاموش کنید. ۲ چای سیاه کیسه‌ای به محلول اضافه کنید.۱۰ ذقیقه بگذارید تا دم بکشد. سپس چای کیسه‌ای را خارج کنید. تا زمانی که چای دم می‌کشد، به اندازه‌ی ۱ فنجان آب نارنگی تهیه کنید و به چای اضافه کنید. ۲ لیوان را با یخ پر کنید. نصف فنجان ماءالشعیر درون هر لیوان بریزید. سپس چای را در لیوان بریزید.

۱۱. ؟

  • ۹۵/۱۲/۱۸
  • پردیس

چای

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی